Jakou máte zkušenost s Air China? Našla jsem jen šílené recenze. Máme rezervované úžasně levné letenky do BKK, ale nevíme, zda je vzít...v recenzích je, že personál nemluví anglicky, špatné jídlo, špinavé WC, obrovská zpoždění v Pekingu. Jedeme na dovču se 2 malými dětmi, tak abychom to zvádli. Na přestup v Pekingu je jen 1 h (což by při těch zpožděních nemusel být problém). Jak to prosím je, pokud na letišti při přestupu nestihneme letadlo? Dají nás do dalšího, nebo se musí koupit další letenka? a co odbavení zavazadel? Prý se musí vyzvednout při přestupu a znovu odbavit. To bychom potom neměli šanci stihnout přestup. Třeba toto všechno není pravda, ale dobrých recenzí mají opravdu málo  .

Air China

Založila ve fóru Letecké společnosti

Občas někde bývá zakopaný pes i v používání numerické klavesnice při vyplňování čísla karty. 

0 Citovat

Přítelkyně používá vietnamskou klávesnici a text zadávaný skrz ní obvykle neprochází validací i vyhledávací políčka blbnou. Ale to asi nebude tento případ.

0 Citovat

divan napsal(a):

Na některých webech se zkrátka nedá zaplatit kdyby se člověk rozkrájel. Třeba na https://www.worldwideinsure.com/ mi to nedávno nevzalo žádnou kartu diakritika nediakritika. Nakonec jsem musel použít PayPal.

 

to muze byt jednoduse i tom, ze maj zablokovane karty vydane nekterymi bankami, nebo ve vybranych regionech

pro cast sveta jsme porad stredoveky vychod

0 Citovat

Tahle blokace je častá napřiklad v Americe. Už jsem se setkal i s omezením na PSČ. Respektive to chtělo zadat PSČ do povinného pole, který mělo validátor na americký PSČ. A konečná.

0 Citovat

Na fyzickém automatu, co v NYC vyžadoval ZIP code se to dalo obejít zadáním libovolného platného amerického ZIP codu.

0 Citovat

Jasně to dělám v Americe taky. 90210.

2 Citovat

at delam co delam, tak zaplatit nejde. Airchina nabizi i "3rd party payment" skrz SOFORT UBERWEISUNG. Ma s tm nekdo zkusenosti? 

0 Citovat

Tak platbu převodem do Číny jsem nikdy nedělal. Ale když už, tak bych to poslal přes Exchange, v bance to bude drahý. 

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

[citace="divan"]

Na některých webech se zkrátka nedá zaplatit kdyby se člověk rozkrájel. Třeba na https://www.worldwideinsure.com/ mi to nedávno nevzalo žádnou kartu diakritika nediakritika. Nakonec jsem musel použít PayPal.

 

to muze byt jednoduse i tom, ze maj zablokovane karty vydane nekterymi bankami, nebo ve vybranych regionech

pro cast sveta jsme porad stredoveky vychod

[/citace]

Před 2 roky mi to nešlo zaplatit kartou přes web, ale stejnou kartou po telefonu ano, takže tento důvod to tady není.

0 Citovat

Dobrý deň. Prosím Vás. Kúpil som si letenku cez oficiálny web Air China. Avšak prišiel mi len jeden potvrdzovvaci email. A s číslom E-ticket sa neviem nikde pozrieť na svoj let. Nejaké detaily. Je to u nich standart ? Alebo check in len na letisku ? Ďakujem 

0 Citovat

Zkoušel jsi validaci tady?  https://www.travelsky.com.cn/login

0 Citovat

Posledni dobou mam ty problemy se zaplacenim cim dal casteji ruzne. Vyse zmineny worldwideinsure, booking.com...a to mam zasobu Visa / MC od nekolika bank. Vetsinou pomuze, pokud to dany prodejce sluzby podporuje, pridat klartu do Google Pay a zaplatit zkrz nej. Na Bookingu jsem jeden hotel nedavno musel zaplatit pres PayPal (prvni hotel co jsem tam videl, kde tu moznost nabizeli)

0 Citovat

Hezký večer, před pár dny mi nešla registrace na webu China air a zakoupila jsem letenky tedy jako guest.

Na email dorazilo potvrzení s itinerářem a platba se odečetla. 

Od té doby noc nedorazilo. Žádné letenky. 

Poradíte prosím jak se k nim dostat? Jak udělat pak online check in a takž jak si zažádat o transit hotel zdarma? Máme přestup v Pekingu 15h. Je to i s dopravou?

 

Moc všem děkuji za rady a postřehy 🙂☺️

0 Citovat

V tom "potvrzení s itinerářem" není rezervační kód?

0 Citovat

Rezervační kód tam mám, ale letenky prý začínají na 999...

Naposledy jsme kupovali letenky do Myanmaru a tam přišla normálně letenka se vším všudy... Ale už to jsou 4 roky.. 

0 Citovat

z toho bych nic nevyvozoval. Ze swissu taky chodi email bez cisel etiketu.

dulezity je, ze mate rezervacni kod a pred nejnjste schopna se dostat do rezervace a tam jsou ty letenky vystaveny.

0 Citovat

Vzpominam si, ze 999 na zacatku pred covidem znamenalo, ze neni narok na tranzitni hotel (a i kdyz jsme 999 letenky meli, hotel nam jejich system pridelil :)), koukam ze asi jeste stale plati https://www.airchina.com.cn/vase...hotels.jsp

Nicmene letenka by mela byt ok ne?

0 Citovat

je to naopak :) 999 znamena, ze narok je.

 

999 je prefix air china - jinymi slovy to znamena, ze k tomu, aby narok na hotel byl, je potreba mit letenky vydane air china na lety air china (a ne nejakou jinou aerolinkou)

 

1 Citovat

Aha, blbe ctu. to vysvetluje, proc nam tehdy hotel dali :) Jen na transfer jsme cekali par hodin, kdy na nas parkrat zapomneli. Mozna lepsi vzit taxi(prip DiDi - cinsky uber)

0 Citovat

Moc děkuji všem. My se dnes zkusíme prostě nějak zaregistrovat a rozchodit aplikaci. Určitě z toho budu mít pak lepší pocit. 

Ten hotel s tranzitem jste nějak žádali dopředu přes email?

Budeme s sebou mít 3 leteho prcka tak bychom to docela ocenili.

Děkuji 

0 Citovat

https://www.airchina.com.cn/vase...anguage=en

0 Citovat

Jox: moc děkuji! Už se díky Tobě povedlo. Máme rezervaci na obě cesty. Paráda 

1 Citovat

Tak potom napiš, jak to probíhalo. My museli čekat v terminálu, pořád nám slibovali, že už brzo, čekali jsme, až jsme se teda nakonec dočkali. Ráno nás vyháněli moc brzo, tak jsme si museli trvat na  svém, že pojedeme až dalším shuttlem. Snídaně byla takový čínský zážitek, nevím, jak to popsat. 😆 Moc přátelští teda Číňani nejsou (když pominu dámy v jídelnách apod.).

0 Citovat

Jak jsem uz psal, priste bych v terminalu necekal a vzal to taxikem. Na nas tam nekolikrat zapomneli a po pripomenuti se divili, ze tam cekame a stalo nas to na letisti pres 2 hodiny casu. Cestou zpet uz jsme radeji jeli vlakem do centra a pak do hotelu samostatne a vyuzili jen shuttle zpatky na letiste.

Dobry dat si tam sprchu a pak vzit nejakeho ridice, vylet treba k Velky zdi(v pripade Pekingu), pak chvili vyspat a na letiste :)

Na druhou stranu, jaka jina aeorlinka dneska takovou sluzbu nabizipro Economy pasazery.

0 Citovat

Turkish Airlines, Emirates, Etihad … :)

0